پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
تبلیغات
.
بروزباش
هرآنچه که شمادوست دارین دربروزباش
بروزباش
www.malasfarham.loxblog.com
بروزباش
لطــــــفا از دیگرصــــفحــــات و مــــطالـــب وب نــیز دیــدن فرمایید

https://telegram.me/taramod

https://telegram.me/taramod

https://www.instagram.com/zibayi_taramod

https://www.instagram.com/zibayi_taramod

کـانـال ایستگاه تغیـــــیر بـاورهـــا راهــــــــــی بســـوی موفقیـــت




بالاخره گوشت بخوریم یا نخوریم
نوشته شده در 16 شهريور 1393
بازدید : 91893
نویسنده : فرهام

بالاخره گوشت بخوریم یا نخوریم

 

دکتر مایکل مازلی برای شناسایی تاثیر خوردن گوشت بر سلامت انسان مقدار گوشت مصرفی خود را به روزانه ۱۳۰ گرم رساند.

گزارش های زیادی در باره خطرات مصرف گوشت برای سلامت انسان انتشار یافته ،ولی آیا این گزارش ها واقعا درست هستند؟

من از خوردن گوشت لذت می برم، اما در حالی که قبلا مصرف گوشت یک لذت خالی از گناه بود، اکنون هنگام خوردن آن احساس معصیت می کنم.

اگر تیترهای اخبار را باور کنید، به این نتیجه می رسید که خوردن منظم استیک یا ساندویچ بیکن (گوشت خوک نمک سود شده) خطر مبتلا شدن شما به بیماری های قلبی یا سرطان را افزایش می دهد.

ولی باید دانست که خطر مصرف گوشت برای سلامت شخص، منحصر به گوشت های قرمز و فرآوری شده است، نه گوشت های سفید مانند گوشت مرغ.

با وجود هشدارهایی که در باره خوردن گوشت داده می شود، هر بریتانیایی به طور متوسط روزانه حدود ۷۰ گرم گوشت قرمز و فرآوری شده مصرف می کند. یک چهارم مردان تقریبا بیش از دو برابر این مقدار مصرف می کنند.

کلر، همسر من که یک پزشک خانواده است، سال هاست سعی می کند مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده را در خانواده ما کاهش دهد؛ ولی من مقاومت کرده ام.

به همین جهت هنگامی که بی بی سی از من خواست در باره خطرهای احتمالی خوردن گوشت تحقیق کنم، هر دوی ما خوشحال شدیم.

من با متخصصان زیادی صحبت کردم تا بفهمم وضعیت تغذیه خود آن ها از چه قرار است.

"برای این که تاثیر خوردن گوشت بر سلامت انسان را  ببینم، تصمیم گرفتم مقدار گوشت مصرفی خودم را دو برابر کرده و به روزانه ۱۳۰ گرم برسانم"

دکتر مایکل مازلی

چربی زیاد گوشت

خوردن گوشت قرمز فواید زیادی هم دارد. گوشت گاو اعم از گوشت لخم یا چرخ کرده منبع مهمی برای جذب پروتئین و مواد مغذی اساسی مانند آهن و ویتامین ب ۱۲ است که برای سلامت انسان حیاتی هستند.

ولی از جهت منفی، میزان چربی اشباع شده گوشت قرمز و فرآوری شده زیاد است.

چربی اشباع شده بیکن و سوسیس به نسبت وزن ۱۶ برابر توفو (تهیه شده از شیر سویا) است.

اما اگر شما گیاه خواری هستید که پنیر هم مصرف می کنید، بیش از حد احساس رضایت نکنید؛ چون مقدار چربی اشباع شده پنیر به نسبت وزن حتی از همبرگر هم بیشتر است.

گوشت های قرمز و فرآوری شده

استیک، گوشت بره، گوشت خوک و گوشت چرخ شده، گوشت قرمز محسوب می شوند.

رنگ گوشت قرمز به دلیل داشتن سطح بالای هموگلوبین و میوگلوبین، آهن و پروتئین هایی که در خون و عضلات یافت می شود، تیره تر از گوشت طیور است.

بیکن، سوسیس، کالباس و ژامبون از جمله گوشت های فرآوری شده هستند.

ولی این موضوع تا چه حد اهمیت دارد؟

یکی از بهترین راه ها برای ارزیابی تاثیر غذاهای بخصوصی بر سلامت انسان، انجام بررسی های گروهی است. شما گروه بزرگی از مردم را که رژیم های تغذیه شان متفاوت است، انتخاب می کنید، می فهمید چه غذاهایی می خورند، بعد برای دانستن این که به چه بیماری هایی مبتلا می شوند، سال های زیادی آن ها را تحت نظر می گیرید.

بحث در باره خطر مرگ

پرفسور والتر ویلت، از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد، سرپرست تیمی است که تغذیه ده ها هزار نفر را برای چندین سال تحت نظر داشته اند.

هنگامی که در کافه تریای دانشگاه هاروارد با بی خیالی سرگرم خوردن یک استیک بزرگ بودم، پرفسور ویلت به من گفت: 

"ما متوجه شدیم که خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلب و عروق و نیز سرطان در کسانی که مقدار زیادی گوشت قرمز مصرف می کنند، بیشتر است.

"مصرف گوشت قرمز و مرگ و میر" عنوان یکی از بررسی هایی است که پرفسور ویلت مشترکا انجام داده و در نشریه "آرشیوهای طب داخلی" چاپ شده است. در این بررسی او تخمین می زند که مصرف منظم مقدار کمی از گوشت قرمز فرآوری نشده (۸۵ گرم) خطر مرگ را ۱۳ درصد افزایش می دهد، در حالی که خوردن مقدار مشابهی گوشت فرآوری شده (سوسیس یا دو ورقه ژامبون) خطر مرگ را تا ۲۰درصد افزایش می دهد.

"بدون شک خوردن مقدار بیش از حد گوشت فرآوری شده تاثیر بدی بر سلامت من گذاشت. پس از یک ماه خوردن ساندویچ بیکن و همبرگر، وزنم بالا رفت"

دکتر مایکل مازلی

بنا براین جای تعجب نیست که پرفسور ویلت تقریبا هیچ وقت گوشت قرمز نمی خورد.

با وجود این که نتیجه گیری او کاملا متقاعدکننده بود، کشف کردم که یافته های او با مطالعاتی که اخیرا در اروپا صورت گرفته و در سال ۲۰۱۳ تحت عنوان مصرف گوشت و مرگ و میر، در نشریه بی ام سی مدیسین، انتشار یافته، همخوانی ندارد.

محققان یک موسسه اروپایی (ایپیک) که رابطه سرطان و تغذیه را بررسی می کنند، به مدت بیش از ۱۲ سال نیم میلیون نفر را در ۱۰ کشور اروپایی تحت نظر داشتند.

آن ها به این نتیجه رسیدند که خوردن گوشت قرمز در حد متعادل، تاثیری در مرگ اشخاص نمی گذارد. به طور کلی پایین ترین نرخ مرگ و میر در کسانی بود که تا روزی ۸۰ گرم گوشت قرمز می خوردند.

اگر چه خطر مرگ در کسانی که روزانه بیش از ۱۶۰ گرم گوشت مصرف می کردند، روی هم رفته کمی بیشتر بود، در بین اشخاصی هم که گوشت خوار نبودند، نرخ مرگ و میر ناشی از عوارض مختلف، بالاتر رفته بود.

نتیجه گیری محققان این بود که مصرف کم گوشت ممکن است برای سلامت شخص مفید باشد. این نتیجه گیری قابل درک است ؛چون گوشت منبع مهمی برای جذب مواد مغذی مانند پروتئین، آهن، روی، چندین نوع ویتامین ب و نیز ویتامین آ و اسیدهای چرب اساسی (اسیدهای کربن دار) است.

خطر گوشت های فرآوری شده

اما قبل از این که افراد گوشت خوار شروع به شادمانی کنند ،باید به یک نکته منفی مهم هم اشاره کرد.

تحقیقات انجام شده توسط ایپیک، مانند تقریبا تمام مطالعات دیگر، نشان می داد که خوردن گوشت فرآوری شده مانند بیکن، ژامبون و یا کالباس بر سلامت شخص تاثیر منفی می گذارد. خوردن روزانه بیش از ۴۰ گرم از این نوع گوشت ها سبب می شود که خطرمرگ ناشی از بیماری قلب و سرطان افزایش یابد.

ولی تحقیقات علمی به نتیجه قاطعی نرسیده است. متخصصانی که من ملاقات کردم ، از عقاید متفاوتشان که بر پایه آنچه بود که می خوردند، به شدت دفاع می کردند. من در گزارش خود سعی کرده ام واقعیت ها را نشان دهم؛ ولی تنها خودتان می توانید در باره این که حقیقت چیست، تصمیم بگیرید.

بدون شک خوردن مقدار بیش از حد گوشت فرآوری شده تاثیر بدی بر سلامت من گذاشت. پس از یک ماه خوردن ساندویچ بیکن و همبرگر، وزن من زیادتر شد و سطح کلسترول و درجه فشارخونم هر دو بالاتر رفت.

حالا دوباره به همان رژیم غذایی سابقم برگشته ام و گاهی استیک گاو  می خورم. ولی امسال سوسیس و همبرگر کمتری خواهم خورد.

 



امید وارم همیشه ملس باشین

:: موضوعات مرتبط: پزشکی وسلامت , آشپزی , ,



مطالب مرتبط با این پست
.
کودک از ریخت و پاش چه می آموزد
چگونه کودکی با استعداد داشته باشیم؟
چگونه یک دوست خوب داشته باشیم؟
امتحان رندگی ...
بدخلق‌ها از افراد شاد کارآمدترند!
بیماری های ناشی از خوردن آب استخر!
4 تیپ شخصیتی برای مدیریت بهتر
متواضع نباش، از خودت تعریف کن!
ارتباطات احساسی جوانان و نوجوانان
روزه برای این بیماران مفید است
..:::: کاهش مهارت‌های شناختی در کمین کودکان مبتلا به صرع ::::..
..:::: پیشگیری از آلزایمر با عصاره کاکائو ::::..
..:::: تاثیر آفت‌کش‌ها در ابتلای کودکان به اوتیسم ::::..
..:::: توقف خونریزی شدید سربازان در 25 ثانیه با نخستین شریان‌بند بادی ::::..
..:::: چه مشاغلی زوال عقل را عقب می‌اندازند؟ ::::..
اگر تمایل به یادگیری نرمشهای کششی مچ دست دارید اینجا را کلیک کنید
اگر نگران سیاه شدن استخوانهای کوچک مچ دست خود(استخوان لونیت) هستید اینجا را کلیک کنید
اگر میخواهید از علل درد کشاله ران اگاه بشوید اینجا را کلیک کنید
اگر گرفتار سل استخوانی در ستون مهره ها هستید اینجا را کلیک کنید
اگر از لغزیدن مهره کمری خود نگران هستید اینجا را کلیک کنید
اگر میخواهید از نحوه درمان بیماری لگ پرتز(سیاه شدن سر استخوان ران در بچه ها)اشنا شوید اینجا را کلیک کنید
اگر می خواهید از نحوه تشخیص بیماری لگ پرتز(سیاه شدن سر استخوان ران )در بچه ها اگاه شوید اینجا را کلیک کنید
اگر از لنگیدن بچه خود نگران هستید. و اطلاعاتی از بیماری لگ پرتز میخواهید اینجا را کلیک کنید
اگر از دررفتگی مادر زادی لگن بچه خود نگران هستید اینجا را کلیک کنید
اگر نگران کمر درد بچه خود هستید اینجا را کلیک کنید
وقتی نوشابه می خورید چه اتفاقاتی در بدن شما می افتد؟
50ساله هایی که از نظر تناسب اندام با ۲۰ ساله ها برابری می کنند
ورزش کردن در دوران بارداری
در چه ساعاتی بهتر است ورزش نکنیم؟
تأثیر کوهنوردی بر سلامت جسمانی بانوان
ورزش درمان افسردگی و اضطراب
قلب خود را شارژ کنید...
نرمش هایی برای رفع کمر درد
فواید کوهنوردی
5 توصیه برای افطار تا سحر
توصیه های لازم برای تابستانی سالم
آیا مصرف ویتامین به درمان افسردگی کمک می کند؟
بهداشت و سلامتی
عقیق سبز
عقیق سلیمانی یا بابا قوری
آمیتیست
الماس
مالاکیت
لاجورد
یشم یا جید
صدف
فیروزه
این علائم از وجود بیماری ام اس خبر میدهد
بایدها و نبایدهای فیزیوتراپی
حلقه وصل طب سنتی با طب نوین



می توانید دیدگاه خود را بنویسید

<-CommentGAvator->
shah-tahna در تاریخ : 1393/6/17/1 - - گفته است :
عاغا من این مطلبو نخوندم
چون برام فرقی نداره
فقط بخوووووووور بخورو حال کن
والا

<-CommentGAvator->
محمد رضا اجلالی در تاریخ : 1393/6/16/7 - - گفته است :
وبسایت خیلی خوبیه
پاسخ: تشکر دوست خوب


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: